Provençaalse Saus
Met dit basisrecept voor Provençaalse saus maak je altijd de lekkerste saus klaar. Heerlijk bij kip, vlees of een vegetarische pasta. Proef het zelf.
35 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 Stuks Grote ui
- 4 Stuks Tomaten
- 250 Gr Champignons
- 25 Gr Solo Margarine
- 1 Stuks Rode paprika
- 1 Stuks Groene paprika
- 2 el Provençaalse kruiden
- 1 Stuks Vleesbouillon blokje
- Zout
- Peper
- Sausbinder (optioneel)
Bereidingswijze
- Pel de ui en snijd in stukjes.
- Spoel de paprika's, snijd ze middendoor, ontdoe ze van de zaden en zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
- Pel de tomaten en snijd ze daarna in stukken.
- Snijd de champignons schoon en snijd ze in schijfjes.
- Stoof de ui en voeg de paprika's toe en stoof samen nog 5' verder.
- Voeg de tomatenstukjes toe en breng samen met de kruiden en het bouillonblokje aan de kook.
- Voeg water toe totdat alles bijna onder staat.
- Laat 15' verder sudderen.
- Voeg de champignons toe en laat nog 5' à 10' verder pruttelen.
- Voeg eventueel sausbinder toe.
Andere Solo-leden over dit recept (4)
Gepost door Love to Cook op 06 januari 2013 om 18u24
Hai Cookingfan, Dit lijkt me een heerlijke vullende en gezonde saus. Maar bij welk hoofdgerecht zou ik deze saus kunnen serveren? Groetjes Love to Cook
Gepost door Monique_14 op 06 januari 2013 om 18u53
Hoi Love, deze saus maak ik al jaren maar met tomatenblokjes uit blik, ik serveer ze met frietjes en steak, ook met rijst en gehaktballen is het lekker hoor!
Gepost door cookingfan op 19 januari 2013 om 14u36
Ik gebruik ze ook wel eens bij blinde vinken. Eerst de vinken laten bruinen aan alle zijden en daarna laten mee sudderen in de saus. Heerlijk!
Gepost door Love to Cook op 19 januari 2013 om 15u24
Hai Cookingfan, Bedankt voor je reactie. Ik ga dit recept gauw eens proberen. Groetjes Love to Cook
Hoeveel sterren geef jij dit recept?