Recept 05 (0 stemmen)

Primeuraardappelen in een groen jasje

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Aardappelen

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. - Schraap of schil de aardappelen en snij in stukken.
  3. - Snipper de verse kruiden heel fijn: u hebt minstens 3 à 4 eetl. nodig.
  4. Bereiding(20 min.)
  5. Breng lichtgezouten water aan de kook, leg er de aardappelen in en laat 15 à 20 min. koken.
  6. Giet de aardappelen af en doe ze in een serveerkom. Voeg de boter en de verse kruiden toe en schep om tot alle aardappelen een groen jasje hebben.
  7. Tip
  8. Afwerking
  9. Serveer onmiddellijk met rosbief of een gebraad. Combineer met jonge erwtjes en wortelen, asperges of bloemkool.
  10. Tip
  11. Kies primeuraardappelen of vastkokende aardappelen (nicola, krieltjes, charlotte).
  12. Als u de aardappelen kookt voor in een slaatje, dan voegt u best 1 koffielepel azijn toe. Zo bewaren ze beter hun mooie kleur en vaste structuur.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?