Primeuraardappelen in een groen jasje

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. - Schraap of schil de aardappelen en snij in stukken.
  3. - Snipper de verse kruiden heel fijn: u hebt minstens 3 à 4 eetl. nodig.
  4. Bereiding(20 min.)
  5. Breng lichtgezouten water aan de kook, leg er de aardappelen in en laat 15 à 20 min. koken.
  6. Giet de aardappelen af en doe ze in een serveerkom. Voeg de boter en de verse kruiden toe en schep om tot alle aardappelen een groen jasje hebben.
  7. Tip
  8. Afwerking
  9. Serveer onmiddellijk met rosbief of een gebraad. Combineer met jonge erwtjes en wortelen, asperges of bloemkool.
  10. Tip
  11. Kies primeuraardappelen of vastkokende aardappelen (nicola, krieltjes, charlotte).
  12. Als u de aardappelen kookt voor in een slaatje, dan voegt u best 1 koffielepel azijn toe. Zo bewaren ze beter hun mooie kleur en vaste structuur.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?