Preitaart met rauwe ham

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de prei 4 minuten. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Bekleed ondertussen de quichevorm met het deeg. Beleg de deegbodem met 100 gram ham en bestrooi met de tijm.
  3. Klop de eieren los. Rasp de parmezaanse kaas en voeg samen met de ricotta toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de prei over de bodem van de quichevorm (28 cm doorsnede). en schenk het eiermengsel erover.
  4. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Laat 15 minuten afkoelen op een rooster. Garneer met de rest van de ham en de rucola.

Tip

Je kunt de taart 1 dag van te voren maken. Bewaar afgdekt in de koelkast en verwarm voor serveren 20 min. op 180°C.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?