Preistamppot met kaas

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen & snijd ze in gelijke stukken.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  3. Snijd de prei & de lente-uitjes in dunne schijfjes & pers de look.
  4. Doe vetstof in een pot & stoof de lente-ui aan met de look.
  5. Wanneer de look & lente-ui licht glazig worden, mag de prei toegevoegd worden. Stoof deze goed aan & bevochtig af en toe met een beetje water.
  6. Verdeel de kaas ondertussen in kleine blokjes.
  7. Giet de aardappelen af en doe de kaasblokjes in de warme pot.
  8. Voeg de aardappelen terug in de pot op de kaasblokjes zodat deze al deels kunnen smelten.
  9. Kruid af met peper & zout, en vers gemalen nootmuskaat en ga al eens door het mengsel met een stamper. Voeg de melk toe & stamp de purree tot de gewenste dikte(met of zonder stukjes).
  10. Voeg als laatste de prei toe & meng goed door elkaar zodat overal een beetje kaas tussenzit.
  11. Tip: Dit is van maak een vrij krachtige purree, dus ik serveer het meestal met een stuk gebraden kip of kalkoen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?