Ingrediënten voor 8 personen
- 1 kg prei
- 3 ajuin
- 2 stengels witte selder
- 125 g gekookte rijst
- 150 g gekookte ham in blokjes
- 6 bouillonblokjes
- 3,5 l water
-
Bereidingswijze
- Spoel de prei en selder. Houd 2 preiwitten apart en snij deze in kleine ringen.
- De ajuin, selder en rest van prei wordt in grove stukken gesneden.
- Stoof de ajuin aan in boter, voeg de grofgesneden prei en selder toe en laat aanstoven. Kruidentuiltje erbij, bouillonblokjes en 3,5 l heet water.
- Laat 20' doorkoken
- Stoof tussentijds de fijngesneden prei in een beetje boter en voeg de preiblokjes toe.
- Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix deze fijn.
- Werk af met de rijst, hamblokjes en preiwit.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?