Preiflapjes met gember en cashewnoten

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding- Snij het preiwit in fijne ringen.
  2. - Snij de champignons in 4.
  3. - Snipper de sjalot fijn.
  4. - Schil de gember en hak zo fijn mogelijk.
  5. - Snipper de koriander fijn.
  6. Bereiding(20 min. + 15 à 20 min. in de oven)
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de fijngesnipperde sjalot en gember. Voeg de champignonstukjes en de preiringen toe en bak 3 min. al roerend.
  8. Voeg de sojasaus, 2 eetl. water en de cashewnoten toe (hou er enkele opzij). Dek af en laat 10 min. sudderen.
  9. Roer om en laat al roerend nog even sudderen tot al het water verdampt is. Kruid met zwarte peper en meng er de fijngesnipperde koriander onder.
  10. Snij elke pizzabodem in 2 en bedek telkens de helft van elk stuk met 1/4 van het preimengsel (hou 1,5 cm van de rand vrij). Bevochtig de randen met wat water, vouw de flapjes dicht en druk goed aan. Strijk de bovenkant in met wat melk, strooi er wat paprikapoeder over en druk er de overgehouden cashewnoten lichtjes in.
  11. Bak de flapjes goudbruin in 15 à 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?