Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Ovenschotel, ik houd ervan en één van mijn favoriete is toch wel aardappel gratin. Vaak zijn ze ook lekker makkelijk klaar te maken en je kan er eindeloos mee variëren. Dit keer een ovenschotel met aardappel, prei en eventueel ham-, spekblokjes. Je kan deze ovenschotel ook alleen met prei maken.
  2. Begin met het opzetten van een pan water voor de prei. Zet daarna de oven aan op 200 graden zodat deze alvast kan voorverwarmen. Snijd daarna de prei in ringen. Zodra het water kookt, voeg je de prei toe en kook je deze voor ongeveer 5-6 minuten. Meng ondertussen de creme fraiche met de verse slagroom en de peterselie in een kom.
  3. Breng dit mengsel op smaak met een snufje zout en peper. Schep de prei in een ovenschaal
  4. En giet het slagroom/creme fraiche mengsel hier overheen. Als laatste strooi je de geraspte kaas over de ovenschotel zodat deze lekker krokant wordt.
  5. De ovenschotel kan voor ongeveer 20 minuten de oven in totdat de kaas lekker krokant en bruin is geworden.
  6. Tip: je kan ook voorgekookte aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal leggen en daar bovenop de prei. Meestal zijn de voorgekookte aardappelschijfjes uit de supermarkt nog te hard en moet je deze eigenlijk nog iets langer voorkoken, een minuut of 4-Want anders is de prei in de ovenschotel al goed en de aardappelschijfjes nog hard.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Love to Cook op 30 mei 2014 om 10u23

Hallo vertrisje Ik hoop, dat je met onderstaande informatie vooruit kunt. Crème fraîche en ook zure room zijn beide lichtzure room producten. Ze zijn ook dikker en meteen klaar voor gebruik. In de kleinste verpakking zit 125ml Het verschil zit in het vetgehalte. Zure room ( ook wel sour cream genoemd) bevat 20% vet en wordt in koude gerechten gebruikt en crème fraîche 35-40% vet. in warme gerechten. Je hebt crème fraîche ook in een demi versie. Wanneer in een recept staat room, dan wordt slagroom bedoeld. Een mager alternatief voor slagroom is kook room of koks room. Dit product bevat de helft minder vet maar gaat zeker niet schiften .

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?