Prei-aardappelschotel

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij het onderste uiteinde en de groene bovenkant van elke prei af, verwijder verwelkte bladeren en goed spoelen onder koud water ,snijd dan het preiwit in schijfjes .
  2. Laat de boter smelten in een kookpan (nét laten smelten, niet bruinen) , doe er de geraspte aardappelschijfjes , prei , verkruimeld groentebouillonblokje , peper en nootmuskaat bij, overgiet met de melk en laat op een zacht vuurtje 10 min (nadat de melk licht kookt) sudderen ( voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen ) .
  3. Zet het vuur uit en voeg 3 eierdooiers bij en roer alles goed om.
  4. Verwarm de oven op 220°C , giet het prei-aardappelmengsel in een ovenschotel, bestrooi met de geraspte kaas en paneermeel en leg enkele klontjes boter verspreid over de schotel .
  5. Zet de prei-aardappelschotel 25 min in de oven .
  6. Eet smakelijk :)

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door troubs op 02 april 2013 om 16u50

Je kan er ook nog hespenblokjes onder verwerken , die voeg je gewoon bij het preimengsel op het einde :) .

Gepost door Nesje79 op 18 mei 2019 om 09u31

Sorry dat ik dit vraag, maar wat zijn geraspte aardappelschijfjes? Gewoon schijfjes of is dit anders?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?