Recept 05 (0 stemmen)

Potato skins met cheddar, zure room en bacon

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

AAHH AARDAPPELGERECHTEN

tijd
112 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Was de aardappels en wrijf ze in met een beetje olijf- of zonnebloemolie. Bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal tot ze gaar zijn en licht meegeven als je er in drukt. Dit duurt ongeveer een uur, afhankelijk van de grootte van de aardappels.
  2. Bak ondertussen de plakjes bacon in een droge pan krokant en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Haal de aardappels wanneer ze gaar zijn uit de oven en laat afkoelen tot je ze kunt vasthouden met je handen. Halveer ze in de lengte en lepel voorzichtig het merendeel van het 'vruchtvlees' eruit. Pas hierbij op dat je niet met je lepel door het velletje schiet en bewaar het vruchtvlees voor een ander gerecht of gooi het weg.
  3. Verhoog de oventemperatuur naar 220 graden en smeer zowel de binnen- als buitenkant van de aardappels in met zonnebloem- of kokosolie, bijvoorbeeld met een kwastje. Leg ze op een ovenrek of in een ovenschaal, besprenkel met zeezout en bak ze tien minuten in de hete oven. Draai ze vervolgens om en bak nog eens tien minuten.
  4. Verkruimel de plakjes bacon en breng de binnenkant van de aardappels op smaak met peper, cheddarkaas en de stukjes bacon. Bak nog twee minuten in de oven, of totdat de kaas volledig is gesmolten. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en serveer de potato skins met een klodder zure room en bosui.

Bron: Culy.nl

Tip

Het gare aardappelkruim weggooien is zonde. Als ik dit ga maken, bewaar ik het kruim en bak er aardappelkoekjes van voor bij een hoofdgerecht.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie