Recept 55***** (1 stem)

Portobello met spekjes,courgette, cherrytomaatjes en mozzarella

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

BIJZONDERE BIJGERECHTEN

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.Pers de knoflook uit in een kommetje en voeg de olijfolie en peper en zout naar smaak toe . Roer door elkaar en zet opzij. Veeg de portobello's schoon en draai de steel eruit.
  2. Bak de spekblokjes een 3-4 minuutjes in een met olie ingewreven koekenpan. Voeg de gesnipperde sjalot toe en bak 2 minuten mee. Schep dan de courgetteblokjes ook 2 minuten mee. Dan de cherrytomaatjes en bak ze ook 3 minuten mee. Breng dit mengsel op smaak met peper uit de molen.
  3. Wrijf de buitenkant en de binnenkant van de portobello's in met de knoflookolie. Vul de reuzenchampignons royaal met de spekvulling. Snij de mozzarella in plakken en leg deze op de champignons. Sprenkel er nog wat olijfolie over en een draai uit de peper en zoutmolen en zet ze voor 10 -15 minuten in de oven. Werk , als ze klaar zijn af met een plukje rucola. Helaas vergat ik dat en is zodanig niet op de foto. Deze reuzenchampignon kan ook een voortreffelijk voorgerechtje zijn.

Bron: Chef kok Laurent Smallegange. Eigen foto en eigen tekst

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 03 februari 2016 om 20u18

Nu al de derde keer gemaakt en dit gerecht bevalt nog steeds uitstekend. Onze gasten waren er dol op. En helemaal op voorhand te bereiden. Makkelijk dus.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie