Recept 05 (0 stemmen)

Poon met paddenstoelen en tomatensaus

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Tip :
  2. Rode poon heeft zacht wit visvlees, dat om stevige kruiding vraagt. De fijne graatjes verwijderen gaat gemakkelijk met een epileertang.
  3. Benodigdheden :
  4. 8 filets van rode poon
  5. 200 g paddenstoelen, in schijven gesneden
  6. 1 eetlepel bloem
  7. 4 teentjes knoflook, in fijne schijfjes gesneden
  8. 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  9. olijfolie
  10. peper en zout
  11. voor de tomatensaus
  12. 6 tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes
  13. 1 sjalot, fijngesnipperd
  14. 1 takje marjolein
  15. 1 mespunt griessuiker (eventueel)
  16. Bereidingswijze :
  17. Controleer de poonfilets op graatjes en verwijder ze met een epileertang.
  18. Tomatensaus: snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes. Laat de sjalot in een scheutje olijfolie een 7 minuten zacht fruiten zonder kleuren. Voeg de tomaatblokjes, een snuifje suiker en de marjolein toe. Laat een kwartier tot 20 minuten koken zonder deksel tot een mooie gebonden tomatensaus is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
  19. Bak de lookschijfjes 3 tot 4 minuten in een pan met antikleeflaag in wat olijfolie, roer voortdurend zodat ze niet kleuren. Schep de look uit de pan.
  20. Zet dezelfde pan op het vuur en voeg nog wat olijfolie toe. Draai de poonfilets even in wat bloem (gekruid met peper en zout) en bak ze gaar in de geurige olie (een minuut of twee, drie langs elke kant). Vis de ponen uit de pan en houd ze warm in een lauwe oven.
  21. Giet een nieuw scheutje olijfolie in de pan en bak de paddenstoelen op hoog vuur. Na een drietal minuten zijn ze gaar.
  22. Giet de tomatensaus in de pan bij de champignons en laat vlug even aan de kook komen.
  23. Giet de saus over de visfilets. Werk af met fijngehakte bieslook en de gebakken schijfjes knoflook. Serveer met gekookte aardappelen, frietjes of kroketten.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?