Ingrediënten voor 6 personen
- 500 gr pompoen geschild en zonder pitten
- 60 gr boter
- 100 gr bloem
- 180 gr suiker
- 1 pakje droge gist
- 100 gr amandelpoeder
- 3 eieren gesplitst
- rasp van 1 citroen
- 60 gr rozijnen geweekt
Bereidingswijze
- Roerbak vruchtvlees pompoen met 30 gr boter in pan tot het zacht is. (Kan ook 10 min. in microgolfoven in afgedekte schaal op750 W zonder vetstof).
- Doe de pompoen in keukenrobot met de bloem, gist, 150 gr suiker, amandelpoeder, eierdooiers en citroenrasp en draai tot een glad mengsel.
- Klop de eiwitten met de overige 50 gr suiker tot stijve pieken. Doe de rozijnen bij de eiwitten.
- Meng voorzichtig de eiwitten onder het beslagmengsel
- Vet een taartvorm van 23 cm doormeter in met de rest van de boter en bestrooi met bloem.
- Schep het beslag in de taartvorm en maak glad.
- Bak ca. 45 min. in midden van voorverwarmde oven op 180°en controleer of droog mes ingestoken er schoon uit komt. Stort de taart op rooster en laat afkoelen
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?