Recept 05 (0 stemmen)

Pompoenstamppot met geitenkaas

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Vandaag is het Halloween en daar hoort natuurlijk pompoenstamppot bij! Je kunt dit vegetarische gerecht gemakkelijk zelf maken.
  2. Halveer de pompoen.
  3. Schep met een lepel de zaden en draden uit de pompoen.
  4. Snijd de pompoen in stukjes.
  5. Kook de pompoen met de aardappelen in ruim water in 20 min. gaar.
  6. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie.
  7. Bak de uiringen lichtbruin.
  8. Schep er de komijn door en bak nog 1 min.
  9. Giet de aardappelen met de pompoen af en vang het kookvocht op.
  10. Stamp ze met voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot.
  11. Schep de geitenkaas met de tijm en zout en peper naar smaak door de stamppot.
  12. Verdeel de stamppot over 4 borden en schep er de uien op.
  13. Variatietips:
  14. • Vervang de geitenkaas door blokjes komijnekaas.
  15. • Vervang de komijn door kerriepoeder.
  16. • Vervang de helft van de geitenkaas door uitgebakken spekblokjes.
  17. * De meeste supermarkten verkopen biologische pompoenen. Deze hoeven niet te worden geschild. De schil kookt zijdezacht en geeft een extra volle pompoensmaak. Geen biologische pompoen? Een pompoenschillen gaat gemakkelijk met een dunschiller.
  18. BRON : vriendin.nl

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Love to Cook op 14 januari 2014 om 08u05

Hallo anneliehendrik, Fijn dat het lekker gesmaakt heeft. Bedankt voor je reactie.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?