Pompoensoepje met gekarameliseerde hazelnoten

Soep kan perfect als hapje tijdens de feestdagen. Voeg er gekarameliseerde hazelnoten aan toe voor een feestelijke toets!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de butternut, verwijder de pitten en snijd in blokjes.
  2. Schil de aardappel en snijd eveneens in blokjes.
  3. Snijd de uien in grove stukken, smelt wat Solo Bakken & Braden en stoof de ui glazig.
  4. Voeg de aardappel en de pompoenblokjes toe. Laat ongeveer 20 minuten stoven.
  5. Voeg nadien de kippenbouillon, rozemarijn en tijm toe. Breng zachtjes aan de kook en laat nog eens 20 minuten pruttelen.
  6. Voeg de Solo Crèmefine toe en mix vervolgens tot een gladde soep. Breng extra op smaak met peper en zout
  7. Hak de hazelnoten grof, verwarm in een steelpannetje 2 eetlepels suiker en laat lichtjes karameliseren.
  8. Voeg de stukjes hazelnoot toe en roer goed onder mekaar.
  9. Stort de gekarameliseerde hazelnootstukjes op een bakpapiertje, laat afkoelen en hak nogmaals fijn.
  10. Stans sterretjes (of een andere vorm) uit de sneetjes noten-rozijnenbrood.
  11. Bak ze goudbruin en krokant in Solo Bakken & Braden.
  12. Serveer de pompoensoep in kleine potjes met de gekarameliseerde hazelnoten en de krokante toastjes.

Tip

Geef je soepje een feestelijke toets door er enkele heerlijke toppings aan toe voegen!

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?