Pompoensoep

Hoe geef je de klassieke pompoensoep een originele toets mee? Wij verklappen het in dit recept. Maak ze zo eens klaar en iedereen smult ervan, wit-lof ;-)

15 (15)
100 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven 150°C).
  2. Snijd de pompoen in tweeën en haal de pitten eruit. Laat de huid eraan en gebruik een mes om insnijdingen te maken in de pompoen en zo het roosteren te vergemakkelijken. Plaats beide helften daarna op een bakplaat.
  3. Besprenkel het pompoenvlees met een beetje olijfolie, breng op smaak met gemalen zwarte peper en plaats een halve bol look in het midden van elke pompoenhelft.
  4. Plaats de pompoen in de oven en rooster gedurende 1 uur of tot het vlees zacht en mals is.
  5. Haal de pompoen uit de oven, laat die gedurende 5 minuten afkoelen en gebruik een eetlepel om de geroosterde stukjes uit te lepelen. Haal vervolgens de geroosterde knoflookteentjes uit het binnenste van de pompoen.
  6. Verwarm 1 eetlepel Solo in een kleine koekenpan en voeg de ui en de geroosterde teentjes look erbij. Braad gedurende 2 tot 3 minuten tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  7. Voeg het uitgeholde pompoenvlees erbij samen met de helft van de geraspte Parmezaanse kaas. Kook het geheel op een zacht vuurtje gedurende 2 tot 3 minuten. Voeg het water en het Knorr Bouillonketeltje eraan toe en zet het vuur iets harder. Roer vervolgens goed tot het bouillonketeltje opgelost is. Breng de soep aan de kook en laat die daarna gedurende 8 tot 10 minuten sudderen op een matig vuurtje. Voeg de mascarpone en room toe en roer het geheel goed.
  8. Als je er graag paddenstoelen aan toevoegt, dan braad je die gedurende 3 tot 4 minuten in een kleine koekenpan met de resterende Solo en dat op een matig vuurtje.
  9. Plaats het geheel in een blender en mix goed tot het een smeuïg geheel wordt.
  10. Om op te dienen giet je de soep in soepkommen en leg je de wilde paddenstoelen er bovenop. Werk af met een beetje geraspte Parmezaanse kaas.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Beertje76 op 04 oktober 2019 om 14u39

Jammer, jammer waarom geen echte Snert, met een halve ( of hele als de kookketel groot genoeg is een een aantal pootjes van de Edele Varken.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?