Recept 45**** (7 stemmen)

Pompoensoep

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Soep

tijd
90 min
prijs
Lage kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd van de pompoen de kap af. Verwijder de pitten en de strengen. Hol de hele pompoen en de kap uit tot 2 cm van de rand. Zet de pompoen afgedekt weg.
  2. Snijd het vruchtvlees in stukken. Hak de ui en de knoflook fijn, snijd de prei in stukken en fruit alles in de vloeibare margarine aan. Voeg de stukken pompoen toe en laat ze even meebakken tot ze zacht zijn geworden.
  3. Strooi de kurkuma erover en laat kort meefruiten. Blus alles af met de wijn en de bouillon en laat de soep ongeveer 45 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
  4. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Laat ze het laatste kwartier in de soep meekoken. Pureer de soep met de staafmixer en roer alles door een zeef.
  5. Warm de soep voor je hem gaat serveren goed door en breng hem smaak met peper en zout. Schep de soep in de uitgeholde pompoen, schep de light room erop en strooi er versgehakte bieslook over.

Ingrediëntenvoor 8 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door mieke.gans op 16 september 2014 om 08u38

er staat schep de delifine erop, wat is dat ,

Gepost door Solo op 19 september 2014 om 12u17

Dat is een product dat niet meer bestaat Mieke, je kan het vervangen door gewone room.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?