Ingrediënten voor 6 personen
- 1 l kippebouillon
- 600 g pompoenvlees (rood)
- 300 g boskoop appels
- 2 uien
- 4 wortels
- olijfolie
- peper en zout
- droge ham
- peterselie
- room
Bereidingswijze
- Snijd de groenten in stukken. De pompoen hoef je niet te schillen (dit geeft een mooiere kleur en pittigere smaak aan de soep, en minder werk!)
- De pitten eruit halen. als er vlekjes zijn op de schil moet je die er wel uit snijden.
- Stoof de ui aan in de olijfolie. Doe er de pompoen en wortels bij en laat even stoven.
- Doe er de appels bij en voeg er de bouillon aan toe, laat ongeveer 40 minuten koken.
- Kruiden met peper en zout en goed mixen.
- Werk af met wat vers gehakte peterselie en wat fijne reepjes droge ham.
- Je kan ook wat room licht opkloppen en in het bord toevoegen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?