Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 kg pompoen
  • 60 gram solo
  • 1 ui
  • 1 liter kippebouillon
  • 1 flesje room

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui glazig in de solo in een kom.Laat 10 min zachtjes stoven.Voeg de pompoen in stukjes gesneden toe en de kippebouillon.Laat afgedekt 20 min zacht koken. Laat wat afkoelen en mix de soep.Verrijk ze met de room en breng op smaak met peper en zout.Verwarm ze terug tot tegen de kook aan. Werk af met een handvol gehakte basilicumblaadjes.
  2. Smakelijk !!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door sharky112233 op 12 oktober 2011 om 00u24

Zo maak ik ze zelf ook ;) Lekker en eenvoudig, alleen de room blijft meestal achterwege en voor de kleur doe ik er soms een lepeltje tomatenpuree bij.

Gepost door Lydieken op 26 september 2014 om 00u23

Goeie tip, mijn soep staat te pruttelen, ga er ook wat tomatenpuree bijdoen straks.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?