Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr hokkaïdopompoen
- 1 kleine appel (boskoop, of...)
- 1 ui
- solo, bakken en braden
- 1/2 liter groentebouillon
- 1/2 kl kerriepoeder
- 1/2 kl gemberpoeder
- 4 el zure room
- 1 glaasje sherry
- peper&zout uit de molen (pezo)
- Gefrituurde pompoenreepjes:
- 150 gr pompoen in reepjes
- 300 ml plantaardige olie
- zout
Bereidingswijze
- Voor de gefrituurde pompoenreepjes:
- Verhit de olie in een pan, voeg er zodra de olie goed heet is de pompoenreepjes aan toe en bak knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
- Schil de pompoen, snij in stukken, verwijder zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
- Pel een snipper de ui fijn.
- Verhit wat solo in een kookpot, doe er de ui en de appel bij, laat even bakken en doe er dan de pompoenblokjes bij, laat kort meebakken.
- Blus met de bouillon en laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen.
- Kruid met kerrie en gember.
- Voeg er 3 el zure room en het glaasje sherry aan toe.
- Pureer de soep met een staafmixer en kruid af met pezo.
- Serveer de soep in 4 warme soepkommen met de rest van de zure room en versier met de gefrituurde pompoenreepjes.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?