Recept 45**** (2 stemmen)

Pompoensoep

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de hoed van de pompoen, vervolgens in maantjes , verwijder de pitten en schil de pompoen zodat je 400 gr pompoenvlees hebt. Draai uit de rest een 30 bolletjes als garnituur. Was en snijd de andere groenten en stoof deze aan in een ruime ketel met wat boter samen met de geraspte gemberwortel, doe er ook het pompoenvlees bij. Stoof de bolletjes apart aan in wat boter, kruid met pezo en laat 2a3 min. stoven.
  2. Giet de bouillon bij de groenten, kruid met pezo en curry laat een uurtje rustig koken. Was en pluk de peterselie, hak fijn. Neem enkel sneden brood, snijd de korst eraf en verdeel in blokjes van ongeveer 1 cm. Bak aan in een pan met wat boter of olie. Haal na een uurtje de soep van het vuur en mix ze fijn, breng op smaak met pezo en curry serveer met de bolletjes,peterselie en broodkorstjes.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Latin lover op 11 november 2012 om 22u40

Kinderen waren er dol op! Heb wel de hoeveelheid pompoen verdubbeld (geen balletjes gemaakt) en geen gember toegevoegd. Staat binnenkort terug op het menu!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie