Ingrediënten voor 8 personen
- 1 3 à 4 kg pompoen
- 2 witten prei
- dille of platte peterselie
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes witte selder
- 200 g boter
- 3 laurierblaadjes
- 3 l visfumet
- 1 l water
- 4 filet tong
- 200 g garnalen
- 4 tomaten
- 2 dl room
- 1 el gehakte kervel
- 1 el gehakte basilicum
- 2 el gehakte peterselie
- groen van lente-uitjes
Bereidingswijze
- Snij een deksel van de pompoen en hol hem uit met een ijsschep. Snij prei, selder, knoflook
- en uien klein en stoof aan in boter.
- Voeg de stukjes pompoenvlees en laurier toe, giet visfumet en water bij.
- Laat de soep 40' zacht koken, mix en zeef.
- Bekleed de wand van 8 beboterde cilindervormpjes ( diam.8 cm) met tongfilets. Vul met
- garnalen. Plaats de vormpjes in een braadslede, giet de visfumet in de slede en dek af met
- aluminiumfolie.
- Pel de tomaten. Snij het vruchtvlees in blokjes en doe bij de soep.
- Klop de room half op en meng er de groene kruiden door.
- Dresseer de tongfilets opgerold met de garnalen in diepe borden, schenk de soep er
- voorzichtig rond.
- Versier met dille of platte peterselie.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?