Pompoensoep met paprika

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten :
  2. 1 ui
  3. 1 rode paprika
  4. 2 aardappels (afkokers)
  5. 2 eetlepels olie
  6. 1 theelepel gemberpoeder
  7. 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  8. 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  9. 500 g pompoenblokjes
  10. 2 tuinkruidenbouillontabletten
  11. zout, peper
  12. 1 à 2 theelepels sambal
  13. 125 ml crème fraîche
  14. 1 takje peterselie
  15. Bereiding:
  16. De ui pellen en snipperen. De paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. De aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. In een soeppan de olie verhitten en de ui en paprika ± 2 minuten fruiten. Dan het gemberpoeder, de komijn en de koriander erdoor roeren.
  17. De pompoen, de aardappel, de bouillonblokjes en 1 liter water toevoegen, de soep aan de kook brengen en ± 20 minuten zachtjes laten koken.
  18. De soep met een staafmixer pureren. Indien nodig de soep met water nog enigszins verdunnen en hem op smaak brengen met zout, peper en sambal. De soep over vier kommen verdelen en een lepeltje crème fraîche in het midden van de soep scheppen.
  19. De peterselie erboven fijnknippen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Sofievdputte op 13 november 2011 om 14u23

Pittig soepje. Voor wie houdt van pikant.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?