Pompoensoep met kokosmelk
Wat dacht je van pompoensoep met een oosters tintje? Met wat kokosmelk maak je zonder moeite een overheerlijke Thaise variant op de winterse soepklassieker.
50 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kleine (biologische) pompoen
- 1 grote ui
- 1 rode peper
- 3 cm gemberwortel
- 1 teen knoflook
-
- zout, peper
- 0.5 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 6 dl Knorr Finesse Bouillon Kip
- 4 dl kokosmelk, (blik)
Bereidingswijze
- Snijd de pompoen in stukken, schil ze en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de peper in reepjes. Schil de gemberwortel en snijd deze in heel fijne snippertjes. Pel de knoflook.
- Verhit de vloeibare margarine en fruit hierin de uisnippers en blokjes pompoen. Voeg reepjes peper en de gemberwortel toe, pers de knoflook boven de pan uit en laat het mengsel op matig vuur nog even zachtjes bakken. Breng op smaak met zout, peper en gemalen koriander.
- Schenk de bouillon erbij en laat deze 15 à 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Schenk ook de kokosmelk in de pan en warm goed door. Pureer de massa tot slot met een staafmixer tot een gladde soep.
Tip
Lekker met crostini, warm uit de oven: bestrijk plakken ciabatta met vloeibare margarine en grill ze in een hete oven goudbruin en krokant.
Andere Solo-leden over dit recept (7)
Gepost door ericeyckmans op 19 oktober 2018 om 16u16
Eenvoudig recept waar de chili en de kokosmelk het verschil maken. Erg lekker!
Gepost door Solo op 22 november 2018 om 16u37
We zijn blij dat het gesmaakt heeft, Eric! Nog veel bakplezier!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?