Recept 55***** (8 stemmen)

Pompoensoep met kokosmelk

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Halloween recepten

tijd
50 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoen in stukken, schil ze en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de peper in reepjes. Schil de gemberwortel en snijd deze in heel fijne snippertjes. Pel de knoflook.
  2. Verhit de vloeibare margarine en fruit hierin de uisnippers en blokjes pompoen. Voeg reepjes peper en de gemberwortel toe, pers de knoflook boven de pan uit en laat het mengsel op matig vuur nog even zachtjes bakken. Breng op smaak met zout, peper en gemalen koriander.
  3. Schenk de bouillon erbij en laat deze 15 à 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Schenk ook de kokosmelk in de pan en warm goed door. Pureer de massa tot slot met een staafmixer tot een gladde soep.
Tip

Maak tekeningetjes met kokosroom. Deze worden het mooist als je ze maakt met een decoratiespuitje voor cupcakes (dat vind je meestal bij de bakafdeling in je supermarkt).

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (13)

Gepost door ericeyckmans op 19 oktober 2018 om 14u16

Eenvoudig recept waar de chili en de kokosmelk het verschil maken. Erg lekker!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?