Pompoensoep met kokosmelk

9 (9)
50 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoen in stukken, schil ze en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de peper in reepjes. Schil de gemberwortel en snijd deze in heel fijne snippertjes. Pel de knoflook.
  2. Verhit de vloeibare margarine en fruit hierin de uisnippers en blokjes pompoen. Voeg reepjes peper en de gemberwortel toe, pers de knoflook boven de pan uit en laat het mengsel op matig vuur nog even zachtjes bakken. Breng op smaak met zout, peper en gemalen koriander.
  3. Schenk de bouillon erbij en laat deze 15 à 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Schenk ook de kokosmelk in de pan en warm goed door. Pureer de massa tot slot met een staafmixer tot een gladde soep.

Tip

Maak tekeningetjes met kokosroom. Deze worden het mooist als je ze maakt met een decoratiespuitje voor cupcakes (dat vind je meestal bij de bakafdeling in je supermarkt).

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (13)

Gepost door ericeyckmans op 19 oktober 2018 om 14u16

Eenvoudig recept waar de chili en de kokosmelk het verschil maken. Erg lekker!

Gepost door Solo op 22 november 2018 om 15u37

We zijn blij dat het gesmaakt heeft, Eric! Nog veel bakplezier!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?