Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g pompoen
- 10 g gember
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 wortel
- 1 l gevogeltebouillon
- 1 busseltje koriander
- Solo
- Voor de marinade:
- 1 dl olijfolie
- 1 teentje look
- 1 chilipeper
- 1/2 citroen
Bereidingswijze
- Schil de paprika, pompoen en wortel. Pel de ui.
- Rasp de gember.
- Snijd de pompoen, paprika, wortel en ui in blokjes en stoof ze aan in wat Solo met de gember onder deksel. Bevochtig met de gevogeltebouillon en laat 30 minuten sudderen.
- Pel ondertussen de scampi’s en verwijder de darmkanaaltjes.
- Week 4 houten spiesjes in wat water tegen het verbranden.
- Maak een marinade met de olijfolie, de look, het chilipepertje, het sap en de schil van de citroen. Marineer hierin de scampi’s.
- Steek de scampi’s op de spiesjes.
- Mix de pompoensoep en doe ze door een fijne zeef. Breng op smaak met peper en zout. Hak de koriander fijn.
- Bak de scampispiesjes aan en verdeel de soep over de soepkommen. Werk af met de koriander en leg op elk soepkommetje een spiesje met scampi’s.
Andere Solo-leden over dit recept (8)
Gepost door ksnyers op 29 december 2018 om 12u04
de gemarineerde scampi-spiesjes maken het helemaal af. lekker!
Gepost door Solo op 04 januari 2019 om 17u31
Dankjewel voor het compliment ksnyers! Groetjes, het Solo-team
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?