Recept 45**** (15 stemmen)

Pompoensoep met gember en koriander en spiesje van gemarineerde scampi’s

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

pompoen

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de paprika, pompoen en wortel. Pel de ui.
  2. Rasp de gember.
  3. Snijd de pompoen, paprika, wortel en ui in blokjes en stoof ze aan in een weinig Solo met de gember onder deksel. Bevochtig met de gevogeltebouillon en laat 30 minuten sudderen.
  4. Pel ondertussen de scampi’s en verwijder de darmkanaaltjes.
  5. Week 4 houten spiesjes in wat water tegen het verbranden.
  6. Maak een marinade met de olijfolie, de look, het chilipepertje, het sap en de schil van de citroen. Marineer hierin de scampi’s.
  7. Steek de scampi’s op de spiesjes.
  8. Mix de pompoensoep en doe ze door een fijne zeef. Breng op smaak met peper en zout. Hak de koriander fijn.
  9. Bak de scampispiesjes aan en verdeel de soep over de soepkommen. Werk af met de koriander en leg op elk soepkommetje een spiesje met scampi’s.

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door ODETTE_4 op 04 november 2016 om 18u45

super

Gepost door Solo op 09 november 2016 om 14u34

Hoi Odette, bedankt voor jouw compliment. Geniet nog van deze heerlijke Thaïse soep. Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?