Pompoensoep met gebakken appel en geitenkaas

0 (0)
35 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Was de pompoen, schep de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes (het is niet nodig de pompoen te schillen).
  2. Verhit 1 eetlepel van de Solo Vloeibaar in een soeppan en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een laag vuur. Bak het kerriepoeder en de pompoen 5 minuten mee. Voeg 550 ml water, de bouillontablet en peper naar smaak toe en breng alles aan de kook. Kook de pompoen in ± 15 minuten helemaal gaar.
  3. Schil intussen de appels, verwijder het klokhuizen en snijd 2½ appels in stukjes en de rest in dunne partjes van ± 7 millimeter dik.
  4. Boen de limoen schoon onder stromend water, rasp de groene schil dun af en pers het sap eruit. Voeg de appelstukjes met het limoensap en de Solo Crèmefine Cuisine aan de soep toe en kook de appel ± 3 minuten mee.
  5. Verhit de rest van de Solo in een ruime koekenpan en bak de appelpartjes aan beide kanten lichtbruin.
  6. Pureer de soep met en staafmixer. Snijd de pistolets open, bestrijk de onderste helft met citroenmayonaise en verdeel er de rucola en de helft van de gebakken appelpartjes over. Schep de soep in kommen, leg de rest van de appelpartjes erin. Verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de limoenrasp. Serveer met het broodje.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?