Pompoenquinoa met boschampignons

Ingrediënten voor 3 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit een klontje Solo in een kookpot en voeg de quinoa toe. Meng even, laat kort bakken en giet er 100 ml witte wijn en 100 ml groentebouillon bij. Roer goed en draai het vuur laag.
  2. Laat de quinoa de witte wijn en bouillon helemaal opnemen. Wanneer dit bijna gebeurd is en er nog een klein beetje vocht aanwezig is, roer je de pompoenpuree erdoor. Het zal meteen allemaal een mooi smeuïg geheel worden (én een mooi kleurtje krijgen). Kruid met wat peper en zet aan de kant.
  3. Verhit een klontje Solo in een braadpan. Voeg de boschampignons toe. Houd de mooiste exemplaren opzij voor de afwerking (drie kleintjes of één grote per hapje/voorgerecht).
  4. Bak de champignons aan en kruid ze met peper en een beetje zout. Voeg drie blaadjes versnipperde verse salie en een takje rozemarijn toe en bak mee.
  5. Blus na een paar minuten met een 10 ml witte wijn. Als de champignons gaar zijn, haal je degene eruit die je voor de afwerking wilt gebruiken. Voeg een scheutje room toe aan de rest en laat het inkoken zodat je een romige saus rond de champignons krijgt. Voeg dit ten slotte toe aan de quinoa en houd warm.
  6. Neem de bordjes waar je het gerechtje op wenst te serveren. Kies een dresseerring (een kleine als voorgerecht, een iets grotere als hoofdgerecht) ring om mee te dresseren. Vul de ring op met de quinoavulling en druk goed aan. Haal de ring eraf en werk af met enkele gebakken champignons, een vers blaadje salie en een draai van de pepermolen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?