Pompoenlasagne met tomaat en kaas

Recept zelf pompoenlasagne maken in de oven. Recept pompoen lasagne maken, recepten voor 2 personen.

1 (1)
40 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwijder de zaden uit de pompoen, snijd hem in parten, snijd de schil eraf en snijd het vruchtvlees in stukjes. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Kook de volkoren lasagnevellen 8 minuten in ruim water. Giet ze af en leg ze naast elkaar op een schone theedoek.
  2. Verhit anderhalve eetlepel Becel Original en fruit de ui met de knoflook in ca. 5 minuten goudgeel en glazig. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 5 minuten mee. Schep de tomaat en de oregano en peper naar smaak erdoor en voeg anderhalve dl heet water toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.
  3. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verwarm de rest van de Becel Vloeibaar en roer er de bloem door. Schenk beetje bij beetje de melk en halve dl water erbij en roer telkens met een garde door. Laat de lasagnesaus op een laag vuur ca. 5 minuten pruttelen, roer regelmatig om.
  4. Verdeel de pompoensaus en de lasagnebladen in laagjes over een passende ovenschaal. Begin met een laagje saus en eindig met een lasagneblad. Roer de helft van de kaas en peper naar smaak door de witte saus en verdeel de saus over de lasagne. Bestrooi met de rest van de kaas. Laat de pompoenlasagne in ca. 15 minuten gratineren.

Tip

Serveer bij deze heerlijke pompoenlasagne met tomaat en kaas een salade van kropsla met een dressing van halve eetlepel kruidenazijn, anderhalve eetlepel Becel Slaolie, een gesnipperd uitje, versgemalen peper en bieslook bij.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door jeawil op 05 oktober 2019 om 09u08

IK GEEF EEN DIKKE 9,10; Ik ga namiddag genieten an dit heerlijk recept. DankU

Hoeveel sterren geef jij dit recept?