pompoenfondue

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Van ene pompoen snijden we het hoedje af en met een lepel halen we de pitten eruit,we zetten hem een 15 tal min in de oven op 200°,daarna halen we de helft van het vruchtvlees eruit en snijden dit fijn.De tweede pompoen schillen we en ontpitten hem,daarna het vruchtvlees in fijne blokjes snijden
  2. Pan op het vuur boter erin,ajuin aanstoven dan voegen we de fijngesneden pompoen toe,tot de pompoen volledig gesmolten is,af en toe water bijvoegen zodat de pompoen niet verbrand en we een dikke brij overhouden.Kaassaus maken,kruiden met peper ,zout,nootmuskaat en cayennepeper,bij de kaassaus gieten we de pompoen erbij en alles op smaak brengen.
  3. Dit alles gieten we in de uitgeholde pompoen en zetten deze op tafel.
  4. Frans brood in stukjes snijden en met een vorkje in de pompoen doppen,ham in blokjes,allerlei geblancheerde groenten in stukjes,spekblokjes,dit alles kan men voor deze fondue gebruiken en zo kan jezelf lekker mee aperitieven

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?