Pompoencrème

Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr pompoenvruchtvlees
  • 400 gr geklopte slagroom
  • 12 zachte amarettokoekjes
  • scheutje armagnac
  • Karamelsaus:
  • 100 gr suiker
  • 50 gr zachte hoeveboter
  • Chocolade coupes:
  • 130 gr zachte hoeveboter
  • 100 gr bloem
  • 100 gr eiwit
  • 80 gr poedersuiker
  • 25 gr cacao
  • 20 gr honing
  • snuifje zout

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de chocoladecoupes: klop in een kom de zachte boter, de bloem, het poedersuiker, de honing, het niet opgeklopte eiwit, de cacao en een snuifje zout tot een romig beslag.
  2. Neem er een eetlepel van en schenk die in een cirkelvorm/ring op een met bakpapier beklede bakplaat, plaats het bakblik ongeveer 5 minuten in een oven op 200°.
  3. Haal uit de oven en schep de nog zachte chocoladecirkel op met behulp van een spatel, modelleer hem tot een schulpvorm, laat afkoelen en herhaal dit tot je 8 coupes hebt.
  4. TIP: het is mogelijk dat u meerdere cirkels op 1 bakplaat krijgt, dan wel opletten dat u gemodelleerd hebt voor ze opgesteven zijn.
  5. Maak de karamel en laat afkoelen: Laat de suiker samen met de boter en een paar druppels water goudgeel kleuren.
  6. Pompoencrème: haal het gaargestoomde pompoenvruchtvlees door een groentezeef en vang het op in een kom.
  7. Verkruimel de amarettokoekjes en voeg deze samen met de slagroom en 3 el armagnac bij de pompoen, meng alles goed door mekaar.
  8. Schenk wat karamel in 8 halve bolle vormpjes, vul de vormpjes met de pompoencrème, druk stevig aan, strijk de bovenkant glad en zet ze in de koelkast om op te stijven.
  9. Vul de chocoladecoupes met de pompoencrème die u uit de vorm heeft gehaald..

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?