Recept 35*** (13 stemmen)

Pompoencake

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. 1 Smelt de boter. Voeg de fijne suiker toe en roer tot die is opgelost.
  2. 2 Zeef het zelfrijzende bakmeel en de bakpoeder en maak in het midden een kuiltje.
  3. 3 Giet er het mengsel van gesmolten boter en suiker in.
  4. Voeg de geraspte pompoen, de vanillesuiker, het sap en de geraspte schil van de sinasappel toe en meng goed.
  5. 4 Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant mooi glad.
  6. Bak de cake gaar in het midden van de oven in 40 tot 50 minuten.
  7. Laat de cake enkele minuten in de vorm afkoelen, en stort de cake op een taartrooster.
  8. Serveertips
  9. Garneertip:
  10. U kunt de cake afwerken met sinaasappelglazuur: verwarm lichtjes het sap van 1 sinaasappel met 2-3 eetlepels fijne suiker en roer het glad.
  11. Strijk het glazuur uit op de afgekoelde cake, laat het vervolgens opstijven.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door helena01 op 23 oktober 2015 om 11u43

Er staat nergens hoe warm je je oven moet zetten, en moeten er geen eieren in cake? Ik ga 't eerst proberen zoals het hier beschreven staat met de oven op 175". De hele familie zal proefkonijn zijn, want we hebben vandaag onze maandelijkse bijeenkomst. Grts XXXL

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?