Recept 35*** (1 stem)

Pommes dauphines

Dit is een recept van

tijd
50 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze kort opdrogen op het vuur. Draai ze door een roerzeef of pureer ze met de stamper. Breng het water aan de kook met de boter. Strooi er de bloem bij en roer krachtig met een houten lepel, tot het mengsel glad is. Doe er, van het vuur af, een voor een de eieren bij. Roer telkens krachtig tot het volledig opgenomen is. Doe er pas dan het volgende ei bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vermeng de puree met het deeg. Schep het mengsel in een spuitzak met brede, gladde tuit. Spuit wat deeg in een eetlepel en laat het in frituutvet van 180°C glijden. Bak de soezen in porties. laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze goed heet.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Zuchtmeisje op 09 augustus 2010 om 16u08

Dit recept las ik (identiek hetzelfde) in een culinaire bijlage van Libelle...

Hoeveel sterren geef jij dit recept?