Recept 05 (0 stemmen)

Pommes dauphine (aardappelbolletjes)

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

BIJGERECHTEN AARDAPPEL

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Zet de aardappelpuree apart. Breng 150 ml water met de boter aan de kook. Roer alle bloem erdoor en blijf roeren tot de deegbal loslaat van de wand van de pan.
  2. Neem de pan van de warmtebron en klop 1 ei erdoor. Voeg een tweede ei toe en klop tot het beslag glanst. Meng de aardappelpuree erdoor en roer goed. Laat iets afkoelen. Verhit het frituurvet tot 180°C.
  3. Vorm met vochtige handen of een kleine ijsknijper kleine balletjes van het pureebeslag. Klop de laatste eieren los met een klein scheutje water. Wentel de aardappelballetjes erdoor en frituur tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bron: Boodschappen

Tip

Voedingswaarde per persoon: eiwit 12g koolhydraten 34g vet 44g kcal 590 • Voeg eens 50 gram geraspte kaas met 2 eetlepels gehakte bieslook aan de puree toe. Of neem 1 theelepel kerriepoeder voor een mooie gele kleur. • In plaats van bolletjes kun je ook met een spuitzak met gekarteld spuitmondje staafjes spuiten en deze frituren.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?