Recept 55***** (1 stem)

Polenta met paddenstoelen en mosterdfondue

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

polenta

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Borstel de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn. Rasp de Gruyère en snijd de andere kazen in kleine blokjes. Hak de peterselie. Vet de vormpjes licht in.
  2. Kook de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gare polenta in de vormpjes en laat afkoelen in de koelkast (liefst zo lang mogelijk).
  3. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de knoflook zachtjes aan. Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 10 minuten mee. Breng op smaak met wat zout en laat eventueel vocht verdampen. Zet de pan van het vuur.
  4. Smelt in een steelpan op laag vuur de kaas met de witte wijn en de margarine. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Meng de mosterd erdoor en roer tot een gladde fondue.
  5. Stort de polenta-cakejes op 4 borden. Schenk er de warme fondue overheen en garneer met de gebakken champignons. Bestrooi met peterselie en serveer direct.
Tip

Lekker met een groene salade met honing-mosterdvinaigrette.

Je kan de polenta ook een dag van te voren maken en de cakejes vlak voor het serveren kort opbakken in een koekenpan.

Voeg voor nog meer smaak verse tijm toe aan de fondue.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie