Poffertjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 4 gr gedroogde gist
  • 10 gr suiker
  • 4 dl volle melk
  • 1 ei
  • arachideolie
  • boter
  • poedersuiker
  • poffertjespan

Bereidingswijze

  1. - meng de bloem met het zout, de suiker en de gist in een kom
  2. - verwarm de melk tot ze lauwwarm is
  3. - maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek hierin het ei
  4. - roer er vervolgens geleidelijk de melk door tot een glad mengsel
  5. - dek de kom af met een schone doek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen
  6. - verwarm de poffertjespan en bestrijk de kuiltjes dun met olie
  7. - vul voor 3/4 met beslag en bak op een matig vuur aan 1 kant bruin
  8. - draai de poffertjes als de bovenkant droog is en bak de andere kant goudbruin
  9. - leg de poffertjes op een voorverwarmde schotel, laat er enkele klontjes boter over smelten, bestrooi met poedersuiker en serveer

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?