Plattekaastaart

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water.
  2. Klop de room stijf met de suiker.
  3. Meng de room met de platte kaas, de vanillesuiker, het citroensap en een gedeelte van de mandarijntjes.
  4. Verwarm het sap van de mandarijntjes, maar NIET laten koken!!!
  5. De uitgeknepen bladen gelatine erin, van het vuur en al roerend.
  6. Het mengsel een beetje laten afkoelen en onder het mengsel van de platte kaas doen.
  7. Bedek nu een springvorm (zonder bodem) aan de kant en op de bodem met in likeur gedrenkte koekjes.
  8. Stort daarna de kaasmassa hier bovenop.
  9. Laat gedurende 1 nacht opstijven in de koelkast.
  10. Versier naar eigen smaak met mandarijntjes.

Advertentie

Reacties (5)

Gepost door Croissant op 18 september 2016 om 23u26

Hallo, ziet er héél lekker uit, maar ik hou niet van Gelatine, dus is m'n vraag; bestaat er iets dat Gelatine vervangt ?

Gepost door cowgirltje1978 op 17 april 2017 om 20u33

Agar-agar is een plantaardig alternatief voor gelatine en zou dit kunnen vervangen.

Gepost door Croissant op 07 december 2017 om 01u27

Ok, bedankt voor de tip hoor..

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?