Recept 05 (0 stemmen)

plattekaastaart

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Neem het blik perzikken of abrikozen, laat de vruchten uitlekken en vang de siroop op.
  2. Week de gelantineblaadjes in koud water.
  3. Verwarm de siroop met de suiker en vanillesuiker, let op mag niet koken, doe er de geweekte gelantine blaadjes bij. Laat afkoelen.
  4. Snijd de perzikken/abrikzen in gelijke stukjes.
  5. De koekjes fijn pletten met een deegrol en de bodem van de springvorm beleggen met de fijngemaakte koekjes.
  6. Klop de room met een beetje suiker stijf.
  7. Doe de plattekaas in een kom, meng er de gesneden vruchten onder, meng dan het nat met gelantine van de vruchten onder de plattekaas en voeg als laatste de geklopte room erbij. Vul de springvorm vorzichtig met een pollepel.
  8. Zet n de koelkast gedurende een 6 a 8 u voor op te stijven.
  9. Tip: deze kan ook gemaakt worden zonder de perzikken of abrikozen erin te vermengen, gebruik ze dan als garnituur.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 24 november 2009 om 21u46

Klinkt inderdaad zeer goed !

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie