plattekaastaart met aardbeien en speculoos

Ingrediënten voor 6 personen

  • 200 gr speculoos
  • 75 gr boter
  • 3a4 blaadjes gelatine
  • 1/2 liter kokend water
  • 200 gr aardbeien
  • 1/4 liter slagroom
  • 200 gr platte kaas
  • 6 lp griessuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 lp citroensap

Bereidingswijze

  1. de speculoos breken met een deegrol,
  2. de boter zacht roeren en ondermengen
  3. een taartvorm nemen van 6cm hoog en diameter van 20 cm
  4. de speculoosmassa in de vorm brengen en goed aandrukken
  5. de gelatine weken in koud water .
  6. water laten koken en de gelatine in laten smelten (vh vuur) roeren en laten afkoelen.
  7. de slagroom kloppen en mengen met de suiker, vanillesuiker, plattekaas en het citroensap.
  8. de aardbeien in stukjes snijden en wanneer de kaasvulling lichtjes vas begint te worden de aardbeien ondermengen
  9. de kaasvulling boven de speculaas verdelen en laten opstijven in de koelkast.
  10. na het opstijven de rand en bovenkant versieren met aardbei stukjes of schijfjes

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 12 november 2012 om 11u33

Padoke24, kijk je dat eens na aub?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?