platte kaastaart met aardbeien

Ingrediënten voor 6 personen

  • 400 g aardbeien
  • 50 g boter
  • 300 g petit-beurres
  • 250 ml slagroom
  • 4 el suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 12 g gelatine

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de petit-beurres en smelt de boter, meng er de kruimels door. Bedek er de bodem van een springvorm mee en druk goed aan. Zet in de koelkast.
  2. Klop de slagroom op met de suiker en vanillesuiker. Schep de plattekaas erdoor. Week de gelatine in koud water en verwarm. Roer door de plattekaascrème.
  3. Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de vruchten in stukjes. Schep de stukjes aardbei door de plattekaascrème.
  4. Stort de plattekaas op de koekjesbodem en laat ten minste 4 uur opstijven in de koelkast.

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door malou66 op 07 mei 2016 om 08u05

Plattekaastaart, maar de hoeveelheid plattekaas is wel niet vermeld!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?