use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Platte kaas taart op speculaas bodempje
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Platte kaas taart op speculaas bodempje

Platte kaas taart op speculaas bodempje

Recept van drekejanssens
Deze kaastaart met speculaasbodem maak je zonder oven! Ongelooflijk hoe snel je een taart in elkaar kan flansen met dit eenvoudige recept. Probeer het zelf.

Recept van drekejanssens
Deze kaastaart met speculaasbodem maak je zonder oven! Ongelooflijk hoe snel je een taart in elkaar kan flansen met dit eenvoudige recept. Probeer het zelf.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Op tijd klaar
    4 uur 30 min
  • Porties
     
    8 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 700 gram platte kaas (best volle)
  • 375 gram speculaas
  • 120 gram boter
  • 2 stuks citroen
  • 1 stuk limoen
  • 150 gram kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 12 gram gelatine = 5 tal blaadjes
  • 350 gram room
  • 1 doosje rode vruchten of vers seizonsfruit naar keuze
  • 1 frambozencoulis indien gewenst

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. smelt je boter.
  2. Verkruimel ondertussen je de speculaas (hakmolen) en meng deze met de gesmolten boter.
  3. Bedek de bodem van een springvorm met de crumble en druk goed aan.
  4. Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker op en meng geleidelijk de platte kaas hieronder.
  5. Laat de gelatine weken in koud water, knijp deze uit ...
  6. snij indien gewenst zesten van limoen en / of citroen.
  7. pers citoen en limoen uit en verwarm hierin de gelatine.
  8. .Laat even afkoelen en meng het sap dan onder het kaas-roommengsel.
  9. meng de zesten van onder het room/kaas mengsel.
  10. Giet dit in de taartvorm en laat gedurende 4 uur opstijven in de koelkast.
  11. kan sneller door een uurtje in vriezer en vervolgens in kpelkast te plaatsen...
  12. Serveer naar believen met frambozencoulis en versier met verse frambozen en bosbessen.
  13. je kan fruit naar keuze nemn, ananas (in fijne syukjes), mango, aardbeien,....

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.