Ingrediënten voor 4 personen
- 8 pladijsfilets
- 5 dl visfumet
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 3 dl room
- 3 eierdooiers
- 3 el citroensap
- 1 kl solo, bakken en braden
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Dep de visfilets goed droog.
- Rol ze op met de velkant naar binnen, dan blijven ze mooi opgerold, steek eventueel vast met een prikker.
- Pocheer de filets ongeveer 3 tot 5 minuten in de visfumet tegen de kook aan.
- Klop de eierdooiers los met de room.
- Bak de sjalot 5 minuten op een zacht vuur, blus met het citroensap en voeg het eier/roommengsel toe. Roer voortdurend en laat op een zacht vuur staan tot de saus indikt, kruid met pezo.
- Schep met een schuimspaan de visrolletjes uit het pocheervocht, laat even uitdruipen, en leg ze vervolgens op 4 warme borden.
- Nappeer met de saus en serveer met aardappelpuree en gebakken of gestoomde zeekraal.
- Lekker met een glaasje: Chablis of een droge Riesling of een Italiaanse Orvieto
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?