Plaatcake met nectarines

Ingrediënten voor 8 personen

  • 325 gram Bertolli margarine
  • 300 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 koffielepel citroenrasp
  • 6 eieren
  • 375 gram zelfrijzend bakmeel
  • 8 nectarines
  • 6 eetlepels abrikozenjam

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de margarine in een kom en klop de eieren er één voor één door. Meng het bakmeel en de basterdsuiker voorzichtig door het eimengsel en roer het beslag helemaal glad. Klop als laatste de citroenrasp erdoor.
  2. Was de nectarines en snijd ze in partjes.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier, ook de opstaande rand. Giet het cakebeslag erin en duw er de nectarinepartjes in mooie rijen in.
  4. Bak de plaatcake in 45 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en smeer de abrikozenjam over de nog warme cake. Serveer de cake warm of koud, met wat lobbig geklopte crème fraîche.

Tip

Heerlijk bij een mok cappuccino!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door omamanita op 25 juli 2019 om 15u58

Cake staat nu te bakken in de oven. Maar... de basterdsuiker staat wel bij de ingrediënten maar in de bereidingswijze wordt die niet meer vermeld! Zonder suiker zou deze cake toch niet lekker zijn vrees ik... Voorlopig nog geen sterren gegeven: eerst proeven straks.

Gepost door Solo op 28 februari 2020 om 11u21

Dag omamanita, de suiker moet toegeveoegd worden aan het cakebeslag. We hebben het receptje aangepast. Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?