pizzadeeg basisrecept
Met dit basisrecept voor pizzadeeg maak je makkelijk je eigen pizzabodem klaar. Smaakt zoveel beter dan pizzadeeg uit de supermarkt! Probeer het zelf maar.
50 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr gezeefde bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 snuifje zout
- 2 dl lauw water
- 1 koffielepel gedroogde gist
Bereidingswijze
- Meng de bloem en een snufje zout in een kom en maak in het midden van het
- bloemmengsel een kuiltje.
- Los de gist in 1 dl handwarm water op.
- Schenk de gistoplossing en de olie in het kuiltje en meng de
- ingrediënten goed.
- Voeg beetje bij beetje nog 1 dl handwarm water toe en kneed het mengsel
- tot een samenhangend deeg.
- Kneed het deeg nog 10 minuten krachtig door en vorm het tot een bal.
- Schenk 1 eetlepel olie in een schone kom en rol de deegbal door de
- olie.
- Dek de kom met een vochtige doek of met plasticfolie af en laat het
- gistdeeg op een warme plaats 1 uur rijzen tot het in volume is
- verdubbeld.
- Kneed het deeg nogmaals even door en verwerk het als pizzabodem volgens
- het recept.
- Maak de randen van de pizza iets dikker, zodat de vulling er tijdens het
- bakken niet af kan glijden.
- Bak een platte pizza altijd in een zeer hete oven van 250°C.
- (Het geheim van een perfecte bodem: krokant van buiten en zacht van
- binnen!). al veel recepten geprobeerd maar deze is beste en makkelijkste!
Andere Solo-leden over dit recept (5)
Gepost door NCuypro op 19 maart 2015 om 12u05
Al een paar keer dit recept gebruikt en zeer tevreden over. Zelfs met oud-op-nieuw gemaakt en iedereen was heel enthousiast! Receptje om bij te houden!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?