pizza napolitana

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. basisdeeg bereiden:bloem in een kom gieten,gist in een kuiltje en oplossen met de lauwe vloeistof,vervolgensboter en zout mengen.
  2. tomatensaus:ui fijn snijden,look fijn snipperen,spek in stukjes snijden.alles aanstoven in de olijfolie,gepelde tomaten en tomatenpuree toevoegen,heel goed kruiden met marjolein,rozemarijn,oregano,p&z en de saus laten indikken,je mag er ook een bouillonblokje van kip bijvoegen.
  3. groenten:paprika's in julienne snijden,champignons in schijfjes snijden en de ui in ringen,de tomaten in schijfjes snijden,het vlees in blokjes snijden
  4. samenstelling van de pizza:bakplaat inolien,het deeg uitrollen en de bakplaat ermee bekleden
  5. tomatensaus op het deeg verdelen
  6. bedekken met de groentejulienne,uiringen,champignonsschijfjes,salamiblokjes,hesp,tomatenschijfjes en eventueel nog wat kruiden overstrooien
  7. bestrooien met gemalen emmentaler en bedekken met de mozarellaschijfjes
  8. bakken 30à40min op200°

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door lorbri op 28 november 2008 om 22u01

jullie moeten deze pizza echt eens maken hij is heerlijk zelfs de kinderen willen meehelpen en vinden hem super lekker

Hoeveel sterren geef jij dit recept?