Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pizzabodems
- 100 gr verse kaas
- 50 gr zure room
- 100 gr gerookte spekblokjes
- 4 stronken witloof
- olijfolie
- peper&zeezout van de molen (pezo)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Plooi de randen van de pizzabodem dubbel.
- Roer de verse kaas los met de zure room, kruid met pezo en bestrijk hiermee de pizzabodem.
- Verwijder de buitenste blaadjes en de bittere kern van het witloof en snij het witloof in de lengte in reepjes, kruid met pezo en besprenkel met olijfolie.
- Bak de spekblokjes kort aan in een pan met een weinig olie, voeg het witloof toe en laat even meekleuren.
- Verdeel alles gelijkmatig over de pizzabodem.
- Zet de pizza ongeveer 15 minuten in de oven.
- Heerlijk met een glaasje chianti of valpolicella.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?