Recept 45**** (5 stemmen)

Pizza met Provençaalse groenten en tonijn

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pizza maken

tijd
135 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat de gist oplossen in de lauwe melk.
  2. Doe de bloem in een menkom van een mengtoestel.
  3. Op een kleine snelheid vermengen met lauw water, gist, olijfolie en zout. Verwijder het deeg uit de mengkom en bewerk een tiental minuten op een ingebloemde werktafel tot het deeg elastisch is.
  4. Laat 1 u 30 minuten onder een doek rijzen op een warme plaats zonder tocht.
  5. Verdeel in 12 porties.
  6. Rol het deeg uit in ronde platte vormen van ongeveer 6 cm diameter.
  7. Verwarm de oven voor op 180°.
  8. Leg de tonijn op het deeg , snipper de paprika's de tomaten en de olijven en verdeel ze eroveren.
  9. Strooi er de tijm, de gemalen gruyère en parmezaan over.
  10. Bak ongeveer 15 minuten in de oven.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Ons Brigitte op 03 maart 2017 om 21u10

Ik heb het met kant en klare Pizzadeeg gemaakt en moet zeggen zeer lekker. Een echte aanrader. Ook volgens mijn gasten.

Gepost door Solo op 10 maart 2017 om 17u19

Hey Brigitte, wat leuk om te horen dat het een succes was!! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?