Recept 45**** (1 stem)

Pizza met champignons en ricotta

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pizza

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel een halveer de teentjes knoflook.
  2. Borstel de champignons schoon en snij vervolgens in plakjes.
  3. Smelt 2 el solo in een bakpan en laat de knoflook even bakken.
  4. Verwijder de knoflook en bak nu de paddestoelen mooi bruin, kruiden met pezo.
  5. Verwarm de oven voor op 250°.
  6. Rol de pizzabodems uit en snij het overtollige bakpapier af.
  7. Strijk de pizzabodems in met de tomatensaus (pizzaiola), zie helemaal beneden.
  8. Beleg de bodems met de verkruimelde ricotta, de in stukjes gesneden kerstomaten en de champignons.
  9. Bak de pizza's af in de warme oven, ongeveer 12 à 15 minuten.
  10. Pizzaiola: 400 gr tomatenblokjes (blik), 1 el tomatenpuree, 1 fijn vernipperd sjalotje, 1 teentje knoflook (geperst) 1 kl oregano, olijfolie, peper&zout (pezo).
  11. Verhit wat olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin het sjalotje glazig.
  12. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
  13. Voeg dan de geperste knoflook, tomatenpuree en de oregano toe, afkruiden met pezo en goed roeren.
  14. Laat onder gesloten deksel een 30 tal minuten sudderen.
  15. Laat de saus afkoelen, bestrijk er de pizzabodems mee.
  16. Deze saus kan men gerust in grote hoeveelheid maken en in porties invriezen.
  17. Voor een fijne tomatensaus, de saus zeven.
  18. Tip: laat de fantasie werken en beleg de pizzabodems met mozzarella, schijfjes saucisse of gebakken spekjes of gehalveerde artisjokken (bokaal), of halve olijven, of...maar altijd eerst met pizzaiola.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door ChicoDS op 06 mei 2016 om 11u58

Ik heb nog nooit ricotta weten te verkruimelen, een pasta is niet te verkruimelen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?