Pizza Caprese met salami en basilicum

Gepost door Maïzena

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes. Snijd de steeltjes in kleine stukjes, houd de blaadjes apart. Snijd de ovale en de gedroogde tomaten in stukjes. Pel en hak de ui fijn. Pel en snipper de knoflook.
  2. Verhit 1 el vloeibare margarine in een ruime koekenpan. Bak de fijngehakte ui met de klein gesneden basilicumsteeltjes hierin 3 minuten. Voeg de knoflook en de stukjes tomaat (ook de gedroogde) toe en bak onder geregeld roeren ca. 10 minuten totdat een dikke saus ontstaat. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  3. Halveer ondertussen de kerstomaatjes. Snijd de bollen mozzarella elk in ca. 7 plakjes.
  4. Verwarm de oven voor op 190°C. Bereid het pizzadeeg en rol het uit tot 2 pizzabodems volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bedek de pizzabodems met de tomatensaus. Verdeel de mozzarella, salami en kerstomaatjes erover. Bestrooi met peper en wat zout.
  5. Bak de pizza’s 15-20 minuten in de hete oven. Bestrooi de pizza’s met de basilicumblaadjes. Serveer direct.

Tip

Serveer met een salade van gegrilde groenten zoals courgette, aubergine en paprika.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?