Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Op mijn verjaardag kreeg ik van mijn zus een Italiaans verrassingspakket met allerlei heerlijkheden. Met de opsomming daarvan wil ik jullie niet moe maken, maar het recept van het maken van een pizza met tonijn wil ik graag met jullie delen, want die was verrukkelijk. De pizzabakplaat met gaatjes, in de bodem ,waardoor het vocht verdampt , moet een krokantere bodem opleveren. ( Daarover later meer)
  2. HET DEEG : Zeef de bloem in een kom. Maak een kuil in het midden. De gist oplossen in 2 dl lauw water en met het zout en de olie in het kuiltje gieten. Bewerk het geheel tot een glad deeg . Het deeg met een schone handdoek bedekken en 1 uur laten rijzen.
  3. TOMATENSAUS : Breng alle ingrediënten voor de saus in een panen laat het geheel lekker 30 minuten sudderen. Proef en voeg zo nodig een thee lepeltje suiker en wat peper en zout uit de molen toe.
  4. Rol het deeg uit en leg op de ingevette pizzaplaat. Bestrijk de randen met wat olie. Verdeel de tomatensaus over de bodem. Meng de uitgelekte tonijn met de gesnipperde bieslook en verdeel deze ook over de pizza. Als ook de olijven en de Gruyère.
  5. Bak gedurende 25 minuten in een oven van 200 graden.
  6. Na lichte afkoeling versieren met blaadjes verse basilicum en plakjes ei.
  7. Mijn bevindingen na de eerste keer pizza deeg zelf maken. Ik had wat te veel deeg. Niet dun genoeg uitgerold misschien ook.
  8. De saus was zalig zeker in combinatie met de tonijn. Voor herhaling vatbaar. Alleen het deeg moet beter. Als de bodem dunner is zal deze wellicht ook krokanter worden, want ondanks de belofte van de geperforeerde bakplaat voor een beter bakresultaat , viel dat wat tegen. Reden te meer om nogmaals snel uit te proberen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 07 oktober 2015 om 20u21

Yep. manlief is er al dol op. Deeg beter uitgerold en wat over was in diepvries .

Hoeveel sterren geef jij dit recept?