Bereidingswijze

  1. Maak het deeg.
  2. Verwarm je oven voor op 190°C. Meng alle ingrediënten samen in een kom (met je hand of een mixer). Meng tot je deeg compact wordt. Zet 15 minuutjes in de koelkast.
  3. Vet je bakvorm in met Solo vloeibaar of leg er bakpapier in. Rol het deeg uit tot een cirkel en leg die over je taartvorm. Duw het deeg goed in de hoekjes en verwijder het deeg dat over de rand hangt. Plaats opnieuw in de koelkast gedurende 10 minuutjes
  4. Haal het deeg uit de koelkast en leg er bakpapier overheen. Vul met bakbonen en bak ongeveer 15 minuutjes voor. Haal het dan uit de oven samen met het bakpapier dat op het deeg ligt en bak voor nogmaals 5 minuutjes.
  5. Laat vervolgens laat de bakvorm met deeg afkoelen.
  6. Maak de vulling.
  7. Smeer een laagje mosterd over het deeg en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel daarna de in Solo gebakken uitjes en werk af met een laagje gesneden tomaat. Leg de tomaten dicht naast elkaar, maar niet over elkaar! Vul eventuele gaatjes op met kerstomaatjes. Besprenkel met olijfolie en kruid af met peper en zout. Bak de quiche af op 190°C gedurende 20 minuutjes.
  8. Haal de quiche uit de oven, zodra de tomaatjes opkrullen langs de zijkant. Even laten afkoelen, in stukken snijden en genieten met de hele familie.

Tip

In plaats van bakbonen kan je ook gedroogde kikkererwten of linzen gebruiken.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?