Pittige Surinaamse kip masala met zoete aardappel

Zo’n pittige Surinaamse kip masala gaat er altijd wel in. Gemaakt met biologische kippendijfilets, zoete aardappel, tomaten en sperziebonen of koudenband tover je een originele kip masala op tafel.

0 (0)
55 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Was en snijd de tomaten in vieren. Schil en was de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Verwijder de zaadjes uit de peper. Haal de boontjes af en snijd ze schuin middendoor.
  2. Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kippendijfilets rondom bruin aan. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.
  3. Bak de ui en de knoflook in dezelfde pan al omscheppend glazig. Voeg de curry masala en de komijn toe en bak ze even mee. Zet het vuur laag en voeg de tomaat, de vloeibare bouillon kip 500 ml water, de kikkendijfilets, de zoete aardappel en de Madam Jeanette peper toe.
  4. Schep alles goed om en breng het aan de kook. Laat de kip masala 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg de sperziebonen of kousenband toe en laat alles nog 15 minuten zachtjes sudderen.
  5. Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Verwarm de roti pannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpaking. Serveer de pittige Surinaamse kip masala met zoete aardappel met de eieren en de roti.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?